Byron bay, peren en Melborne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Bart Capitain - WaarBenJij.nu Byron bay, peren en Melborne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Bart Capitain - WaarBenJij.nu

Byron bay, peren en Melborne

Door: bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

06 Februari 2008 | Australië, Sydney

Yo mensen,

Nadat we in Byron een paar dagen in een hostel hadden gezeten zijn we naar een hostel gegaan met een camping dr naast. Dat was een super chillen plek net buiten t centerum. Je staat daar met je tentje kriskras door elkaar in t regenwoud met bush kalkoenen en hagedissen enzo (ook vet veel muggen). En bij t hostel zat een zwembad, sauna, een winkeltje en een cafe. Ook werden er heel veel activiteiten georganiseert zoals voetballen (voor gratis bier), een talenten avond en allemaal dat soort dingen. Dus dat was wel een mooi plekje. Ook Byron Bay zelf is vet chill en mooi. Het ligt aan t strand in een baaitje met aan t eind van de baai (wat t meest oosterlijke punt van Australie is) staat een vuurtoren met uitzicht op byron, surfers en dolfijnen. Het is maar een klein plaatsje maar het is vrij toeristisch en er zijn heel veel backpackers dus dr is heel veel leven op straat en op t strand. Hoewel dr veel mensen zijn is t toch heel laid back. We hebben totaal iets een weekje in Byron gezeten en ik had dr best langer willen blijven maar helaas waren zowel Vinny als ik bijna blut. Daarom zijn we naar Shepperton gereden. Shepperton ligt in Victoria, zo'n 18 uur rijden van af Byron. Onderweg hebben we twee boetes gehad voor te hard rijden en ben ik van de snelweg gehaald omdat de politie agent dacht dat ik in slaap viel (kunnen ze in Australie een boete voor geven; ze hebben hier echt veel te veel regels). Maar goed na twee dagen rijden kwamen we aan met net genoeg geld voor boodschappen maar te weinig voor bier(de rest van ons geld was aan bezine op gegaan). De opperboer was vergeleken met de andere boeren die we tot nu toe hebben ontmoet echt supper aardig. Ook op deze boederij werkte een bijna 70 jaar oude boere knecht: Phill. Hij zat al 25 jaar in t vak en vijf jaar op deze boederij. Maar toch vindt hij z'n beroep heel intresant. Hij heeft de t hele tijd over de beste plukkers en hoe hij in zijn jongen jaren makkelijk t dubbele van nu plukt. Het is wel een mooi figuur. Als hij mij ziet roept ie: ''heeeeello, hello, hello my friend'' en als ie Vincent zag was t: ''heeey, big fellow''. Hij is het grootste deel van de tijd dronken en dan komt ie tegen ons aan lullen met allemaal vage verhallen, aangezien dr veder op de boederij niets anders te doen is dan werken. T werken zelf was niet echt chill. We moesten peren plukken en werden per krat betaalt. Peren plukken doe je met een laddertje en een zak. Je klimt t laddertje op, vult de zak en dan leeg je de zak in t kratje. Het is vrij simpel, maar je moet 20 zakken van ongeveer 20kg hebben om een krat te vullen. Met z'n tweeen deden we er ongeveer 75minuten over om een krat te vullen en we kregen 32 dollar (18 euro) per krat. Vinny had berekent dat als we 10 kratten per dag zouden doen we 2000 dolar in twee weken kunden verdienen. Maar dan moesten we 13 uur werken dus al snel kwamen we dr achter dat we dat geen 14 dagen zouden vol houden. Uiteindelijk zijn we 7 dagen gebleven en hebben we de laatste twee dagen niet echt veel gedaan.

Toen zijn we naar Melborne gereden. We zitten in een suburb: St Kilda. Het is een soort Kings Cross van Melborne. Er zijn minder hoeren en daklozen hiet maar toch nog genoeg leipo's. Hier hebben we (niet geheel toevalig) Sam Jones die ik van school ken (achterneef van Ankie en Pete en Gerald en Maree) ontmoet. Hij gaat 3 maanden in aussie reizen. We zitten nu in t zelfde hostel en dat is wel gezellig allemaal. Het is ook wel een leuk hostel. Veel chillen mensen. Gisteren zatten Vinny, Sam, ik en een of ander engels meisje voor t hostel een biertje te drinken. En toen viel het ons op dat er veel goed koop gekleden vrouwen t gebouw tegenover ons in gingen. Ook stondt er de heletijd een gozer voor de deur. Dus Vinny ging ff kijken of het een boordeel is of zo. Staat ie eerst vet lang te praten met die man voor de deur, komt ie hellemaal blij terug met een zak met zo'n 300 condooms. Blijkt dat er een vrijwilligers organisatie in t gebouw zit die gratis condooms (voor hoeren) en veilige naalden (voor verslaafde) uitdelen. Hij heeft zo'n 3 weken om ze op te maken dus hij gaat hard aan de slag. Veder hebben we een beetje gebbq'd, gezopen, gechilled en er van genoten dat we geen peren meer hoeven te plukken.

Onze plannen zijn om met Sam en eventueel met wat andere mensen te gaan rijden naar Adelaide over de Great Ocean Road. Ik weet niet of Adelaide leuk is maar de weg er heen is heel indrukwekkend. Dat was t wel zo'n beetje. De foto's kommen nog.

• 06 Februari 2008 - 07:40

Remsamen:

Hey Bart, goed ook van jou te lezen. Geeft soms net een andere kijk op jullie gebeurtenissen ;-). Nou weten wij dat Vin een sociaal mens is, dus hij zal die condooms vast wel (graag) met jullie delen :-). Veel plezier met z'n 3-tjes, langs de Great Ocean Road. Groetjes René en Marjolijn

• 07 Februari 2008 - 22:42

Annetje:

Leuk verhaal!!Verheug me op de foto's.....Zit je aan de andere kant van de wereld, goed om eens na zo lang op school iets anders te zien en andere mensen,culturen te ontmoeten, zit je daar met 2 schoolvrienden 300 condooms op te maken.............
    Vermaak je verder, liefs aan Sam en Vin

PS Op die great ocean road moet je geen snelheidsboetes proberen te krijgen; die weg is niet geschikt voor snelheidsduivels vanwege de bochten en steile randen!

• 10 Februari 2008 - 10:37

Marie:

Wat mooie foto's! Als ik nog een keer naar Australië kom wil ik ook heel graag de Great Ocean Road langs rijden.
    Veel plezier in Adelaide. Ik heb gehoord dat het daar heel leuk is met uitgaan en party enzo.
    Liefs van de andere kant van de aardbol :)

• 09 Maart 2008 - 00:03

Agnes:

Goede reis naar Thailand! Ik heb gister met Mickey geknuffeld!
    Liefs uit Hollywood