nog steeds cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Bart Capitain - WaarBenJij.nu nog steeds cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Bart Capitain - WaarBenJij.nu

nog steeds cairns

Door: bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

03 November 2007 | Australië, Cairns

Beste lezers, excuses voor het lange wachten, maar maak je geen zorgen ik leef nog steeds. Ik zit nog in Cairns in t zelfde hostel. Ik begin steeds beter te begijpen waarom t hostel het Asylum (gekkenhuis) heet. Want je komt hier de meest vreemde mensen tegen. Zoals een visser uit Engeland met grijs haar en zonder tanden. Als je hem ziet zou je denken dat ie minstens 50 is maar hij is 33. Of een oma uit Ierland (57 jaar) die elke avond dronken en stoned wordt. Genoeg intresanten mensen dus (ook een paar normalen).

Dat baantje op de boot was gelukt en fantastisch. Ik heb 5 dagen gewerkt maar t werken stelde niet heel veel voor, beetje afwassen, bedden opmaken, etc. De crew was heel gezellig. s'Avonds life ausie muziek van de kok (gitaar en zang) en kapitein (electrische drums). En de duiken waren natuurlijk ook zeer geslaagt, vooral omdat de crew je niet t standaart praatje geeft maar je vertelt waar echt iets te zien is. Daardoor zijn we (ik en Wouter een andere nederlander met t zelfde baantje als ik) wel een paar keer ver van de boot boven gekomen.

Veder heb ik afgelopen weken een paar tripjes rond om Cairns gemaakt. Er is in Cairns niet heel veel te beleven maar rond om Cairns zijn veel mooie watervallen, regenwouden en stranden. We zijn een avond gaan haai vissen van af een pier, nix gevangen maar genoeg gelachen. Ook zijn we met een van 6 auto's opzoek gegaan naar een bush party (een feest midden in t regenwood). Ik zat in de auto van Miko en was eerst van plan om die auto te kopen maar achteraf ben ik blij dat ik t niet heb gedaan. Zoals overal ter wereld begonnen de problemen met de politie. Zij vonden t namelijk nodig om de enige auto die wist waar we heen moesten aan te houden. Vervolgens wou de bestuurder niet veder rijden (hij had een waarschuwing gehad ofzo) dus zijn we veder gegaan met 5 auto's. Na een paar uur waren er nog maar 2 auto's met genoeg hoop. Maar die hoop ging ten onder zamen met miko's auto. Toen zijn motor t begaf zijn we gestopt en kwamen we dr achter dat z'n band lek was. We zijn toen terug gereden met 12 mensen in een busje met 3 zit plaatsen. Maar iedereen (behalve miko's auto) heeft t overleeft. Gelukkig hadden we de week er na meer succes, want die feesten zijn zeker alle moeite waard.

Maar immidels wordt t wel eens tijd om iets anders dan Cairns te zien dus ga ik een busje kopen zamen met Matheus (franse belg) en Sam (engeland). We hebben gisteren een busje bekeken en willen em kopen maar moeten tot maandag wachten voor een keuring. Als er niet te veel mis is gaan we waarschijnlijk woensdag down south.

• 03 November 2007 - 09:36

Annetje:

Een dikke kus van mij!
    Leuk je gesproken te hebben! Voor de lezers: Bart heeft zijn telefoon teruggevonden........sms-en dus maar weer!!
    Super foto's!! Ze staan hier als bureaublad op de pc! Fotografeer je ook boven water?
    Nog een dikke kus! Liefs van mij

• 03 November 2007 - 14:40

Agnes:

Hallo! Klinkt goed allemaal! Wat een mooie visjes, maar idd wel leuk om ook een foto van jezelf te doen!
    Kus!

• 05 November 2007 - 21:45

Wouter:

Hey man

nog een bootje langs Cairns zien varen? Rinze is in Australie, maar ik denk dat hij al voorbij Cairns is. Kom er pas net achter, had het anders wel eerder doorgegeven.

Wat zitten die meiden nou te klagen over de foto's? Ik heb er een mooie achtergrond van me computertje aan overgehouden (die visjes:) Bedankt!

Hoop dat jullie eruit zijn gekomen met dat busje. Met zo'n ding moet je niet het strand (of ander zand) oprijden. Valie zat twee dagen vast toen ze dat probeerden.

Onderweg wel even de kangaroos bij Elanda Point groeten heh, als je het weet te vinden, Great Sandy National Park (zulke mooie namen daarzo!) vlak bij Boreen Point. Als het weer meezit kano's huren! tentje mee en langs de rivier camperen! Je moet wel ergens een vergunning kopen voor een paar dollar, en die hagedissen schijnen soms te bijten! Er zitten ook slangen, dus wel de tent dichthouden, en ook spinnen, en ook haaien, en ook krokodillen, en een broertje van het moster van Loch Ness.......(ff mama pesten:)

Veel plezier on the road, neem muziek mee!

Later..

• 10 November 2007 - 11:50

Erwin:

Bart, spannend dat je nu met een jeep op stap gaat met z'n zessen. Zijn benieuwd wat je onderweg allemaal ziet, en daarom hebben we foto ruimte bijgekocht. Misschien ook eens een bovenwater foto!?

• 01 December 2007 - 19:44

Sinterklaas:

Hi mate

How are you, everything okay?
    ik denk iedere dag weer een bijzondere day

Zoals je nog niet weet heeft Sint in zijn jonge jaren,
    Over heel wat grote zeeën gevaren

En zo heel wat keren de wereld rond geweest
    Ja ja, je weet niet wat je leest

Eerst als verstekeling aan boord,
    dat is inderdaad niet hoe het hoort

En later met postkoets of te paard
    Want toen had ik al wat gespaard

Met de trekschuit, luchtballon of met de trein
    Ik vond het allemaal even fijn.

Weken onderweg, dat was ik wel
    tegenwoordig ben je er in zeg maar een tel

En ik was dan wel een stoere pief,
    Ik stuurde wel iedere week een brief

Die was dan ook weken onderweg
    Dat was wel een beetje pech.

Tegenwoordig sms, bellen of per mail
    dat scheelt toch wel heel veel

Maar wat lees ik in het grote boek
    Bart lijkt op het internet wel zoek

Op waarbenjij.nu is het al weken stil
    dat is niet wat ik wil

Take it easy, keep it cool,
    maar wel gebruiken dat internet-tool

Al is het maar met foto’s underway
    daar maak je je familie heel blij mee

Dus het cadeau wat Sinterklaas je geeft
    is extra fotoruimte op je site, zodat iedereen ziet wat je beleeft.

Sint